Forum

« Wstecz Komentarze

Winiety zostają, ale droższe
04.10.200808:52
Rząd wycofał się z pomysłu likwidacji winiet dla ciężarówek. pozostaną do 2011 r. Tak jak zapowiadała „Rz”, planuje jednak podnieść zryczałtowaną opłatę za korzystanie z dróg o prawie 40 proc.
Likwidacja winiet i pobieranie od ciężarówek opłat za przejazd autostradami... [więcej]
Czytaj artykuł komentowany

KOMENTARZE
  spedytor starej daty    piątek, 10. października 2008 , 15:16:35, ID (ip): b0fc0d

Należało zlikwidować winiety i poddać koncesjonariuszy zasadom rynkowym , musieliby w koncu obnizyć ceny.
To,że ceny winiet pójdą w góre wiadomo było i protesty o utrzymywanie winiet były błędem. Błąd popelniono kilka lat temu kiedy ten system wprowadzono.
Osobiście jestem oburzona , bo ja np. prawie wcale po tych autostradach nie jeżdże a muszę wykupywać winiety , czyli dopłacam do tych co korzystaja z autostrad - i to mi się najbardziej w tym kraju nie podoba że wiecznie ktoś na cudzych plecach jeździ.Jedno lobby nauczycielskie - wcześniejsze emerytury 18 godz. roboty na tydzień , górnicy - wczesne emerytury wysokie pensje , bo sie narobią, służba zdrowia - studnia bez dnia , wojsko , milicja i urzędnicy , panstwowe zakłady ciagle na minusie aleśrednia pensja wyższa jak w prywatnych - a kto na wszystko ma zarobić - ta garstka ludzi która wytwarza dobra które sie dopiero zaminia na pieniądze. Skończymy jak Islandia.
DODAJ KOMENTARZ
ForWay        09.10.08, 22:21:16, ID (ip): 308047
spedytor starej daty        10.10.08, 15:16:35, ID (ip): b0fc0d

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Spedycje.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
FORUM Dodaj nowy wątek

FORUM | « Więcej tematów  « Dodaj temat

Ostatnio komentowane

Najczęściej komentowane

O nas  |  Kontakt  |&  Reklama / Advertising  |  Partnerzy  |  Zgłoś błąd na stronie
Arsped Sp. z o. o. 2006 - Wszelkie prawa zastrzeżone